nieuws

Janneke Warringa Treedt op in de grote kerk

geschreven op 26 april 2021

Zangeres Janneke Warringa brengt een nieuw Friestalig liedjesprogramma met als thema en titel 'Ferlet'. Ferlet betekent behoefte en verlangen. Verlangen naar datgene wat wij in de afgelopen coronatijd zo gemist hebben: aanraking, verbinding, warmte, troost. Maar ook 'ferlet' aan werk, cultuur, reizen. We willen zo graag weer terug naar het vertrouwde 'normaal'. De liedjes in Jannekes programma gaan allemaal over dit thema: hoop en verlangen. Met nieuw materiaal en ook bestaande nummers in een nieuwe Friese vertaling.

Janneke Warringa is bij uitstek een vertolker van het chanson en het kleinkunstlied. Ze voelt zich zeer verbonden met de muziek van bijvoorbeeld Jacques Brel en Edith Piaf, maar ook met het repertoire van Stef Bos, Bløf, De Dijk, Ramses Shaffy. Janneke werkt sinds kort nauw samen met pianist Peter van der Zwaag, die bekend is als muzikaal begeleider van onder meer Willeke Alberti, Jenny Arean, Robert Long, Liesbeth List. Verder wordt Janneke omringd en muzikaal ondersteund door zangeres Elske Fekkes en celliste Andrea Meijer.

Het optreden vindt plaats op 29 augustus 2021 om 15.00 uur en een plekje reserveren kan door ons te bellen op 06 51 51 21 81.
De entreeprijs is €17,50 per persoon. Het optreden duurt 2x 40 minuten en er is een pauze.
---------------------------------------------------------------------------------------
Regie: Bart Kingma
Liedteksten: Baukje Wytsma, Tsjebbe Hettinga, Jaap Duijs, Peter van der Zwaag
Techniek: Remko Hoitsma
Muziekarrangementen & productie: Peter van der Zwaag